Si revisem la història de diversos personatges coneguts, són molts els noms a qui se’ls ha diagnosticat dislèxia. Famosos com ara artistes, escriptors, actors, empresaris o científics. Alguns dels noms que en podem fer referència són: Graham Bell, Walt Disney, Agatha Crhistie, Steve Jobs, Carl Lewis, Pablo Picasso, Orlando Bloom, Robin Williams, Bill Gates, entre d’altres.

Parlem de dislèxia quan ens referim a aquell trastorn d’aprenentatge que afecta, principalment, la lectoescriptura, encabint problemes de comprensió i d’accés al lèxic, de memòria a curt termini, de confusions bilaterals, així com de dificultats en nocions d’espai-temps. Generalment, el nostre sistema educatiu no és favorable per un infant dislèctic. Els aprenentatges que es realitzen parteixen d’un codi escrit i aquest tipus de infant no pot assimilar amb la mateixa facilitat que un altre, ja que li costa accedir al significat del contingut. És per això que, és important mantenir contacte directe amb un professional de l’àmbit com és un logopeda, perquè realitzi un diagnòstic el més aviat i coherent possible, per tal que a l’alumne en qüestió se li pugui fer un tractament efectiu. Un diagnòstic que permeti adaptar les metodologies d’ensenyament-aprenentatge, perquè l’alumne no decaigui en interès i motivació.

Avui dia, són moltes les aplicacions que disposem per treballar amb alumnes dislèctics. Algunes d’elles són: Las letras y yo, Toca Nature, Sígueme, etc. Tot i així cal fer una menció especial a l’app guanyadora del Mobile for Good European Awards, dins la categoria d’educació: PIRULETRAS. Es tracta d’una app que ajudada als nens i nenes amb dislèxia a superar problemes de lectura i escriptura a través de diversos jocs divertits.

Finalment, dir que també ha estat notícia el llançament d’una nova app, la qual s’anomena DYTECTIVE. Una aplicació capaç de detectar, a través de diversos jocs i amb un 85% de precisió, si un nen es troba amb risc de patir dislèxia o dificultats en lectoescriptura. Podeu veure la notícia senscera fent clic aquí

 

Anuncis